Daljinski za mobilni telefon: ludost ili prava stvar

Vlasniku smartfona ili fableta, koji se zbog njihove veličine uglavnom nose u torbici ili rancu,  ovo rešenje može da sačuva dosta živaca. Umesto da kopa po torbi dok telefon zvoni (moj slučaj), ili da po uključivanju telefona vidi da je propustio n poziva (takođe moj slučaj), može da se u ovakvim situacijama posluži daljinskim upravljačem.

Alcatel Smartphone Remote

Daljinac za Alcatel One Touch Hero slika: http://mashable.com/

Ovom su se idejom rukovodili ljudi u Alkatelu kada su projektovali svoj novi smart telefon One Touch Hero, čija nas premijera očekuje uskoro. Ovaj telefon je dosta veliki, sa dijagonalom ekrana od čak šest inča, i potpuno je nepodesan za nošenje u džepu. Da bi javljanje na One Touch Hero bilo bez stresa i kada je vlasnik u pokretu (a telefon shodno tome na dnu njene/njegove torbe) uz telefon se dobija i daljinac.

Daljinski upravljač izgleda kao mali mobilni telefon (vidi gornju sliku), i omogućava da se sa njega obave osnovne funkcije: prijem SMS poruke, provera kalendara, pristup imeniku, i naravno ono najvažnije – telefoniranje. Sa ovog pomoćnog uređaja mogu se i vršiti pozivanje, i primati dolazni pozivi. Uređaj nema svoju karticu, već je u kontaktu sa „pravim“ telefonom uz pomoć bluetooth veze.

alcatel-one-touch-hero

Alcatel One Touch Hero slika: http://gadgets.ndtv.com

Moje mišljenje o ovoj ideji je podeljeno. Kao veliki plus vidim mogućnost da se lako javim na poziv ili pročitam SMS poruku u svim „stojeće-hodajućim“ situacijama (na ulici, u redu u pošti, i sl.), koje su, bar meni, vrlo česte. Međutim, minus je što je ovo rešenje ipak samo manji telefon – što znači da i on mora negde da se nosi i odnekle da se vadi, pa makar to bio i džep pantalona. Neuporedivo više mi se sviđa ideja da mi pomoćni uređaj bude na članku ruke, gde je mnogo pristupačniji. Mislim naravno na smartwatch, koji će mi omogućiti ove iste prednosti kao i daljinac, uz mnogo manje mog angažovanja.

Nekoliko modela smartwatcheva je već na tržištu, nekoliko upravo dolazi, tako da, ako ne bude nekog velikog izneneđenja, smartwatch možemo i proglasiti gedžetom 2013. godine. Ovi uređaji me zaista oduševljavaju svojim konceptom, i uskoro ću napisati post o njima i kupovini koju planiram u vezi sa tim.

A kakvo je vaše mišljenje? Da li mislite da daljinski za telefon ili smartwatch imaju upotrebnu vrednost, ili je sve to samo ludost?

Advertisements

I am a serial entrepreneur, living in Plano, Texas. Stuff that interest me: IT, Internet, online media, retail solutions, software outsourcing, gadgets. Also, I like being outdoors, trekking, and all kind of activities that brings our family together.

Tagged with: , , ,
Objavljeno u Gedžeti & aplikacije

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: