Čovek koji je svakog dana beležio po sekund svog života

Pre godinu dana, tačnije 18. decembra 2012. godine, mladić po imenu Matthew Skuta započeo je zanimljiv projekat. Beležio je video snimkom dnevno po jedan sekund  iz svog života, tokom cele godine.

Pogledajte izvanredan video dnevnik koji je tako nastao, nazvan A Second Every Day – The First Year:

Pre gledanja snimka sam mislio da je sekund premalo vremena da se pregleda bilo kakva video informacija. Očekivao sam da video snimak bude suluda mešavina slika od kojih ću dobiti vrtoglavicu.

Međutim, ispostavilo se da je ovaj format sasvim ok (makar za mene), scene se ređaju vrlo dinamično, čini mi se čak da je ovaj ritam odličan da nam predstavi koliko toga može da se desi u životu u ovako dugom periodu. Razmišljam čak i da pokušam nešto slično, da napravim sličan video dnevnik koji će da zabeleži bar nedelju-dve.

Short Attention SpanKonzumiranje elektronskih medija nam je donelo, između ostalog, i smanjenu mogućnost da se koncentrišemo na jednu temu – takozvani short attention span. Novi video formati su zato prilagođeni toj našoj (ne)mogućnosti: kratki video format sa Tvitera, Vine, omogućava postovanje video zapisa koji traju najviše šest sekundi; slično je i sa Instagramom, koji će vam omogućiti da ispričate svoju video priču u (čak) 15 sekundi.

Video je završen i postavljen na Youtube pre nekoliko dana. Mat je izjavio da neće prestati sa projektom, i da nastavlja sa snimanjem.

Kako se vama sviđa ovaj format? Haotično ili dinamično?

Advertisements

I am a serial entrepreneur, living in Plano, Texas. Stuff that interest me: IT, Internet, online media, retail solutions, software outsourcing, gadgets. Also, I like being outdoors, trekking, and all kind of activities that brings our family together.

Tagged with: , , ,
Objavljeno u Internet
2 comments on “Čovek koji je svakog dana beležio po sekund svog života
  1. slucajni kaže:

    Fantasticna ideja – jos lepsi rezultat kakav video divna znacenja i osecaj dok gledas te trenutke, treptaje , sekunde , sitnice koje zivot znace

    Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Unesite svoju e-mail adresu i dobijaćete obaveštenja o novim postovima. Bez spama, samo novi postovi.

Pridružite se 133 drugih pratioca

Twitter
%d bloggers like this: